2008. Karácsonya minden Wing Tsun rajongó számára emlékezetes lesz, hiszen mozikba kerül egy film Yip Man Nagymester életétéről. Mindannyiunknak lehetnek fenntartásai. Nem tudjuk még, mennyi túlzás lesz a filmben, vagy olyan megnyilvánulás, ami igaz hitű mesterek szerint nem történhetett úgy. Az ábrázolás egyértelmű, a klasszikus kung fu filmekhez nyúlik vissza modern technikával megtámogatva. Ezt az akció koordinátor, Samo Hung neve is garantálja. Ahogy ezt illik, a Gyönyörű Tavasz írásmódja most is Wing Chun lesz, ahogy ez történelmileg helytálló. Minden szakértő tudja, hogy a Wing Tsun név Leung Ting Nagymester védjegye. Kár, hogy ennyi bonyodalom szövődik ezen tény köré. Leung Ting Nagymester könyveit olvasva, vagy az általa rendezett Real Kung Fu sorozatot megnézve is egyértelmű: nem a betű számít.

Bízzunk hát együtt benne, hogy Nagymesterünk, Yip Man életrajzi filmje méltó lesz harművészetünk tisztaságához, és tovább terjeszti a kung fu jó hírét itt Európában is.

A film előzetese (angol feliratokkal):

A film honlapja egyébként itt található: http://www.ipman-movie.com

FRISSÍTÉS:

Egy másik videó, mely kicsit amolyan "kulissza mögött" kategóriájú, de a lelkes tanítványok mardosó éhségét csillapítja valamelyest (főleg, mivel van benne egy csomó harci jelenet):

 

Hja, és köszönet Korom "Kiki" Krisztiánnak, hogy felhívta a figyelmet a legelső trailerre. Köszi!