Egyszer volt, hol nem volt, él egyszer egy sárkány. Az emberek Komodói Sárkánynak hívják, lévén Komodó szigete a lakhelye valahol Indonéziában. Rinca, Flores, és Gili Motang szigeteken is éldegél. Mérete akár 3 méteres is lehet, olyasmi kicsikét mint a kígyó, úgy is emészti fel táplálékát egyben. A nyelve is hasonlít a kígyóknál megszokottakra, de inkább mint a gyíkok. A feje teljesen dinoszaurusz forma.
 
 
 
Fent kicsi gyík, nagy gyík, alul jópofa gyík.
 

 

 

Kicsit bővebben a természetéről eme dokumentumfilmben:
http://www.youtube.com/watch?v=DoV-LVzAP1c

A harapása mérgező, mint a kígyóé. Nem öl azonnal, de hamarosan elpusztul a zsákmány. Ekkor már csak meghamikázni kell, egészben, mint a kígyó. A 3 méteres példány jó nagyra tudja nyitni a száját és a bendőjét.

Amúgy mostanában sikerült a populációjukat feljebb tornázni, élnek állatkertekben, rezervátumokban. A helyi lakosság a szabadon élő példányokkal jó pénzkereseti lehetőséget talált.

  

 

 

 A sárkányról bővebben az angol nyelvű Wikipedián: http://en.wikipedia.org/wiki/Komodo_dragon

 

Végezetül egy nagyszerű fajta videó! Legyen meglepetés...

 
 
.... aranyos, ugye?
 

Hát, ott nyilvánvalóan tanítani is kell a gyerekeket, ha ilyet látsz, szólj apádnak és jön a sörétes puskával... ;)

Egy DVD a témában fanatikus természetfilm rajongóknak:

http://www.interbook.hu/index.php?fokat=2&op=termek_reszletes&talalatvissza=1&termek_id=4492

 

   

További Komodói Sárkány rajzok a Google képtalálataiban (ide klikk!)

 Indonézia:

A sárkány vajon tud lépcsőzni?

 

Az viszont biztos, hogy a csúszómászók ellen jó védekezés egy ilyen létesítmény. Az építése időtöltésnek kellemes (kivéve rabszolgamunkában), a végeredmény pedig magával ragadóan látványos. Fogócskázni kétségtelenül veszélyes. De a harcos legényeknek viszont jó kihívás lehet. :) Az elhordott kőből falat építettek? Vagy elhajigálták? A választ beküldők között egy eredeti kézzel festett Kinder Tojás kung fu harcost sorsolunk ki.

 

Amúgy Villám Géza valószínűleg nem helytállóan nevezte a csumbragambráját egy komódói sárkányhoz hasonlatosnak telefonos tréfájában a Híd Rádión, legalábbis a "valódi" csupakabra a robikab.euoldal.hu szerint

Kép"Jó ha tudod,h a csupakabra egy emberevő szörny álltalában barlangokban él. A chupacabra vagy chupacabras egy állítólag Amerika egyes tájain élő mitikus lény. Ezidáig Puerto Ricóban (ahonnan először jelentették a 1987-ben), Mexikóban és az Egyesült Államokban, elsősorban Latin-Amerikában látták. A név, amely a spanyol chupador de cabras („kecskeszívó”) kifejezés összevonása, abból a gyakran jelentett szokásából ered, hogy háziállatokat támad meg és a vérüket szívja. Sokan sokféleképpen írták le a külsejét. Több állítólagos megfigyelő szerint röpképesek. Bár vannak, akiket komolyan foglalkoztat a létezése."

(...még több Villám Géza itt. Nevetőizmokat felkészíteni! )

 

Nos, csoda, hogy az emberek ilyen szörnyeket találtak ki? Vagy nem is kitaláció volt ez réges, régen.... egy messsszi, messsszi galaxisban!

Akárhogy is, azért a mesebeli szörnynek voltak más alakjai is, íme, egy másik rajz egy csupakabráról:

 

Nem viccelek, tényleg!