Nagy öröm és szakmai lehetőség, hogy Si-Jo Leung Ting Nagymester idén is hazánkba látogat, 2011. decemberében. Hallgass az eszedre és a szívedre, gyere el Te is Leung Ting Nagymester szemináriumára!

Gausz Si-Hing ismét akcióban, most az új Ip Man (Yip Man) filmben játssza Chung So szerepét ;) 
 

Nagyszerű hírről számolunk be itt a Wing Tsun Magazinban!

Si-Hing Szabó Csaba 5. mesterfokozatra lépett! Riporterünk hamarosan bővebbel is szolgál, addig is itt egy klasszikus videóklip a Sihing főszereplésével: 
 

http://www.wingtsun.hu/elemek/lengyel-film/04-.jpg

 

Jó idő volt a nyári táborbanEgy nagyszerű nyári táboron vagyunk túl. Az utóbbi időben beláttam, hogy minél régebb óta gyakorolja valaki a Wing Tsun harcművészetet, annál nagyobb örömét leli benne (ellentétben azzal az elképzeléssel, hogy az elején élvezetesebb, mert akkor több az új dolog. Szerintem van bőven a kincsesládikában.) Az idő múlásával jelentkező még nagyobb öröm lehet a nagyobb rálátás, bővebb ismeretek, nagyobb tudás miatt, és lehet azért, mert egyre jobb a gyakorló az egyidejűségben: több dolgot képes egyszerre tenni. Sok kis jó pedig együtt nagyobb jó.

Talán a fenti okból látom úgy, talán nem, de valahogy most is azt éreztem, hogy ez volt a legjobb. Minden tábor és szeminárium után így érzem :) Mindenesetre a vezető mesterektől is ezt hallottuk vissza, volt valami igazán rendkívüli abban, ahogy a nagyszámú csapat kitartóan, tudásra szomjasan dolgozott. Biztos, hogy sokan voltunk, hiszen a vacsoránál gondot okozott, hogy mindenki helyet találjon - ilyen pedig emlékeim szerint ezen a helyen még nem fordult elő. Jó volt saját szememmel is látni azt a lelkesedést, amit Máday Si-Fu oly sokszor megemlít a tanítványokkal kapcsolatosan: egyik nap este 10 után kimentem a folyosó közös mozsdójába, erre mit látok? Egy fehér pólós lelkes tanítvány áll a mosdóban eszközölt kézi mosás felett és lelkesen gyakorolja a tanult technikákat a tükörben megérkezésemig. Hát erről szól egy nyári tábor!

 

 

Ne maradj egyedül!Ismét itt a nyár, a meleg, hirtelen jött zivatarokkal tarkítva, ahogy ez már csak lenni szokott. A jó kung fu gyakorló természetesen nem hagyja abba a gyakorlást nyáron sem, ahogy a Magyar Wing Tsun Egyesület egy iskolája sem zár be a nyáron, sőt, ilyenkor szoktak az intenzív nyári önvédelmi tanfolyamok lezajlani.

Node mihez kezdjen még a tanítvány, ha többre vágyik? Néhány tipp a hivatalos rendezvények közül:
* Fegyver elleni szeminárium: június 7, Békéscsaba, valamint
* Biu Tze (Repülő Ujjak) szeminárium: idén már az 5.!
* 1 hét tábor Siófokon
* 1 hét tábor Kecskeméten
* Instruktor képzők szerte az országban
* és persze szemináriumok, ahol még nem volt meg a tavaszi

Minderről bővebben a közonti Wing Tsun honlapon is lehet olvasni.

10 éves a Litván Wing Tsun Egyesület

Ezen alkalomból nagyszabású gálát rendeztek az elmúlt héten Litvániában, ahol a vezető magyar Wing Tsun mesterek is részt vettek. Az eseményről DVD-t adnak ki litván testvéreink, mely náluk is beszerezhető lesz.

Aki még nem látta a litván szövetség honlapját, mindeképpen nézze meg: http://www.wingtsun.lt