A Tao az a központi fogalom, amelynek legalább megközelítő megértése nélkül a kínai bölcsesség kapuit zárva találjuk magunk előtt. Ez a fogalom nemcsak a kínai szavak sokrétűsége miatt nem adható vissza a sokkal fogalmibb jellegű európai nyelvek bármelyikén, de maguk a Tao bölcsei is hirdetik meghatározhatatlanságát és megnevezhetetlenségét. Lao Ce, a taoizmus atyja, munkáját épp ezzel kezdi (Tao Te King, 1.) : - “amit meg lehet nevezni, az nem az igazi Tao”. (forrás: Csuang-Ce bölcsessége, Terebess Ázsia E-tár)

Érdemes elolvasni a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség elnökségének állásfoglalását a tradicionális harcművészeti etikett és a sportszerű viselkedés kapcsolatáról. Jó látni írásba fektetve azoknak a normáknak legalább egy részét, melyek a jó harcművészeket jellemzik.

Idézet: Különösen károsnak véljük az egyes internetes fórumokon leggyakrabban név nélkül megjelenő pocskondiázásokat, melyek leginkább arról árulkodnak, hogy szerzőjük a saját tudásának csiszolása helyett inkább mások kritizálásával kíván foglalkozni. ... Ez a fajta hozzáállás, függetlenül attól, hogy ezt valaki nyíltan vagy álnéven, esetleg közvetlenül küldött e-mail formájában teszi-e meg, semmiképpen nem jellemezhet egy magasan képzett szellemiségű harcművészt.