Új filmet készített a legendás Shaw Brothers Stúdió, mely Yim Wing Tsun történetét meséli el. Ng Mui, az ötödik szerzetes és a Siu Lam kolostor legendája is megismerhető belőle. Az alábbi előzetes magáért beszél.

 

 

Kezdőknek ennyi legendás Wing Tsun film után el kell mondanunk, amit minden gyakorló tud: a Wing Chun és a Wing Tsun különböző átírása ugyanannak a kínai fűírásnak, nyugati betűkre. Leung Ting Nagymester évtizedekkel ezelőtt a Wing Tsun átírást választotta, bölcsen. WT->Wing Tsun->Gyönyörű Tavasz, amit a szó magyarul jelent.

A YouTube-on egyébként

Vinh Xuan Quyen 2010 néven van fent :)

 

Úgy gondolom ez magáért beszél, köszönjük a készítőknek ezt a nemes gesztust, nyelvészettudományi kérdés ez, a karakteres kínai nyelv nyugati betűkre átírása. Most már, Vinh Xuan Quyen (vagy ahogy mi írjuk, Wing Tsun Kuen, s amit magyarul jelent: Gyönyörű Tavasz Ökle) nem csak megkerülhetetlen történelmi tény, hanem örök nyom a történelemben. Persze, a filmipar óta készülnek a témában filmek, és valljuk be, az utóbbi években "könnyen" emészthető, beszédes, a modern eszközöket nem nélkülöző, csodaszép alkotások készülnek. Örök hála érte!

Köszönjük Fekete László Si-Hingnek hogy felhívta a figyelmet erre az értékes filmre.